Kuru Dağkekiği Çekilmiş (250 Gr)
Fiyat:15.00 TL
Marka:Turunç Gıda
Ürün Kodu:yssoturunc6377
Stok Durumu:92
Miktar:- +  
Bu ürün hakkında soru sorulmadı.

Soru Sorun

Adınız:
E-posta Adresiniz:


Sorunuz:Not: HTML'e dönüştürülmez!

 

                                              KURU DAĞ KEKİĞİ;

Antakya'nın Dağ eteklerinde yetişen, tamamen doğal yöntemler ile toplanıp, kurutulan, hiçbir boya ve katkı maddesi içermeyen bir kekiktir.

 

Et ve tavuk yemeklerinde, salata ve kahvaltılık ürünlerde, pizza ve makarna çeşitlerinde kullanılabilir.


 

 Kuru zahterin çayı da yapılabilir.

 

Hatay’ın dağlarından toplanan ve kurutulan Kuru Dağ Kekiği;

 

 

NERELERDE KULLANILIR

 

Salatalara, soslara, çorbalara, et ve sebze yemeklerine katılır. Hem lezzet verir, hem de hazmı kolaylaştırır.

Et kurutulurken yanına kekik demeti asılıra mikroorganizma üremesini engeller.

Doğal antibiyotik özelliğine sahip kekik, vücudu mikroplardan arındırıyor ve aynı zamanda mikrobik hastalıklara karşı koruyucu özelliği var.

 

 

Nasıl kullanılıyor

Bir yemek kaşığı kadar ufalanmış kekik, 150 ml. sıcak su ile 5 – 10 dakika demlendikten sonra ılık olarak içilir. Hastalık dönemlerinde günde 2–3 defa uygulanması tavsiye edilir. Mikrobik hastalıklara karşı vücudu korumak ve biriken toksinleri atmak için günde damıtılmış saf kekik suyu kullanılabilir. Kekik suyu ayrıca diş temizliği ve diş etlerinin güçlenmesinde çok faydalıdır. Günde 5 bardaktan fazla tüketilmemeli, hamileler kullanmamalı, mukozaya zarar veriyor.

 

Hangi hastalıklara iyi geliyor?

Antiseptik, antispazmotik, iştah açıcı, genel uyarıcı, idrar söktürücü, bakterilerin oluşmasını önleyen özelliklere sahiptir. Saman nezlesi, yorgunluk, boğmaca, nefes darlığı, romatizmal hastalıklar, enfeksiyonlu hastalıklar, uykusuzluk, kan dolaşım bozukluğu ve bağırsak parazitlerine iyi gelir.

Yorum Yapın

Adınız:


Yorumunuz:Not: HTML'e dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Taksit Tutarı

Toplam

15.00 TL

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--