Testi Peyniri Carra Küp Peyniri (500 Gr)
Testi Peyniri Carra Küp Peyniri (500 Gr)
Fiyat: 25.00 TL
Marka: Turunç Gıda
Ürün Kodu: yssoturunc126
Stok Durumu: 473
Miktar:- +  
Bu ürün hakkında soru sorulmadı.

Soru Sorun

Adınız:
E-posta Adresiniz:


Sorunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

  ANTAKYA TESTİ PEYNİRİ ''CARRA''

 

Hatay'ın yöresel lezzetlerinden olan Testi  Carra Peyniri, tamamen el yapımıdır.
Yöresel Carra Peyniri'nin en büyük özelliği testi içinde olgunlaşmasıdır. Özel testilerde içine çörek otu ya da zahter katılıp taoprağın altına gömülerek yapılır.
Hatay Carra Peyniri, hiçbir katkı maddesi içermez.

 

 

Tuzlu peynir sevenler için ideal seçenek

Tuzunu almak için tavada çok az yağ ile kızartabiliriniz,yanında domates ile teşillik tüketebilirsiniz,

Poğaça,börek çok iyi sonuç elde edebilirsiniz.

 

Testi peyniri yıkanmaz, su ile temas peynirin lezzet ve aromasının kaybolmasına yol açar.

Testi Peyniri derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir.

Açıldıktan sonra Cam kavanozda Oda sıcaklığında bekletilmemelidir. 

 

Hatay"a özgü Cara Peyniri, saf inek sütü ile hazırlanmış taze tuzsuz peynir,taze çökelek ve çörek otu ile yapılmaktadır.1kg taze tuzsuz peynire, 1kg taze tuzsuz çökelek ve çörek otu karıştırılarak yapılma evresi başlar.Taze inek sütünden yapılmış peynirler ilk önce kibrit kutusu büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara kesilerek  bol tuzlanır ve suyunu bırakması için bir-iki gün bekletilir.

 

Daha sonra peynir ve çökeleğe ayrı ayrı  çörek otu karıştırılır.Yöremizde 'CARRA' adıyla bilinen Sırlı Testilerin içine önce biraz tuz,sonra biraz çörek otuyla harmanlanmış taze çökelek , el yordamıyla yumruk şeklinde sıkıca testi içerisine hava almayacak şekilde bastırılır,arkasından yine çörek otuyla harmanlanmış peynirimiz dizilir ve bu süreç testimiz ağzına dolana kadar, hava almayacak şekilde sıkıca bastırılarak sırasıyla yapılır.

 

Doldurduğumuz TESTİLER ters çevrilerek içerisinde ki  peynir ve taze çökeleğin suyunun tamamen süzülmesi için 4-5 gün beklemeye bırakılır. En sonunda testilerimizi toprak altında kesinlikle hava almayacak şekilde gömer 8-10 ay bekletilmeye bırakırız.Testi peyniri(Carra Peyniri) 8-10 ay bekletildikten sonra çıkarılıp afiyetle tüketimini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu sattığımız ürün orjinal carra peyniridir.

 

 

Yorum Yapın

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Taksit Tutarı

Toplam

25.00 TL

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--