Kaytaz Böreği (20 Adet) (1 Kg)
Kaytaz Böreği (20 Adet) (1 Kg)
Fiyat: 60.00 TL
Kategori: Hatay Yöresel Ürünleri
Marka: Turunç Gıda
Ürün Kodu: yssoturunc108
Stok Durumu: 490
Miktar:- +  
Bu ürün hakkında soru sorulmadı.

Soru Sorun

Adınız:
E-posta Adresiniz:


Sorunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!


Mutfağı lezzet cümbüşü olan Antakya'dan, bol soğanlı, kıymalı ve hamurlu bir lezzet daha geliyor.

Kaytaz böreği, görüntüsü fındık lahmacuna benzeyen; tadı lahmacun ve biberli ekmek arasında kalan; öğle, akşam yemeklerinde veya çay saatinde ikram edilebilen, yöresel bir lezzet.

Hatay yöresine ait Kaytaz Böreği çok lezzetlidir.
 
İşte tarifi…
 
Kaytaz Böreği Malzemeleri :
 
1 kg un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı sıvı yağ
Kaytaz Böreği İçi : 
350 gr yağsız kıyma-2 soğan,
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz (arzu edilirse)
Tuz - karabiber
 
Kaytaz Böreği Yapılışı:
 
Un, 1 çay bardağı sıvı yağ, yoğurt tuz, karbonatla yoğurularak elde edilen hamur yarım saat dinlendirilir.
 
Diğer tarafta kıyma, ince doğranmış soğan, nar ekşisi, salça, tuz, karabiber, arzu edilirse ince kıyılmış maydanoz ve süneber (çam fıstığı) karıştırılır.
 
Dinlenerek mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yağlanmış hamur tahtasının üstüne konur. Yumağın üstü sigara inceliğinde açılır. Uçlarından biri üstüne katlanarak tekrar yağlanıp açılır ve tekrar katlanır.
 
Yağlanmış tepsiye dizilerek yüzlerine kıymalı harç konur. Üstüne yağ sürülerek orta ısıdaki fırında pişirilir.

Yorum Yapın

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Taksit Tutarı

Toplam

60.00 TL

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--