Kurutulmuş Dolmalık Acısız Biber (50 Adet)
Kurutulmuş Dolmalık Acısız Biber (50 Adet)
Fiyat: 25.00 TL
Kategori: Baharatlar ve Kurutulmuş Ürünler
Marka: Turunç Gıda
Ürün Kodu: yssoturunc180
Stok Durumu: 63
Miktar:- +  
Bu ürün hakkında soru sorulmadı.

Soru Sorun

Adınız:
E-posta Adresiniz:


Sorunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

Kurutulmuş Dolmalık Tatlı Biber 1 Dizi 50 Adet
 
Hatay mutfağının eşşiz lezzetlerinden birisidir kuru dolma.
 
Hatay usulü kuru biber dolmasının en güzel tarifini burada bulabilirsiniz.
 
Biber Dolması İçin Malzemeler
 
1 dizi kurutulmuş biber,
200 gr orta yağlı kıyma ( yada 1 çay bardağı zeytinyağı),
1 orta boy kuru soğan,
5diş sarımsak,
1 su bardağı pirinç,
2 yemek kaşığı salça (Kesinlikle antep salçası olmalı),
1 tatlı kaşığı Limon tozu (veya limon suyu) veya 1 yemek kaşığı sumak ekşisi,
1 Çay kaşığı karabiber ve pul biber,
1 Tatlı kaşığı tuz,
1 Çay kaşığı karabiber ve pul biber, 1 Tatlı kaşığı tuz,
 
Dolmanın Sosu İçin
 
1 yemek kaşığı salça,
1 çay kaşığı limontuzu yada sumak ekşisi,
1 çay kaşığı tuz,
4 yemek kaşığı zeytin yağı,
1 lt Kaynar su.
Kuru Biber Dolması Yapılışı;
 
Kurulukların Hazırlanması
 
Kurutulmuş biber ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 15-20 dakika kadar kaynatın.Biberlerin ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım. (Tırnağınızı bibere batırdığınızda, tırnağınız bibere geçmeli) Kaynama işi bittikten sonta Biberleri soğuk sudan geçirip, bir kenara alın.
 
Harcının Yapılışı
 
Pirinçleri iyice yıkayın ve yarım veya bir saat kadar ılık suda bekleterek süzün.
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın (Kesinlikle rendelemeyin!!! Çok ince olarak keskin bir bıçakla doğrayın).
 
Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, salça (Antep Salçası) ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın.
 
Haşladığınız biberleri hazırladığınız iç harcı ile doldurun (biberlerin yarısından daha az iç koyun, yoksa dolmalar patlar) ağızlarını sıkarak, ağız tarafı içe bakacak şekilde tencereye sırayla dizin.
 
Sos Yapılışı
 
Bir tavaya zeytin yağını, yarım kaşık salçayı (Antep Salçası) koyup 3-4 dakika kavurun
İçine sumak ekşisini, tuzu, sıcak suyu ilave edelim ve karıştırıp, kaynatalım.
 
Dolmanın Pişirilişi
 
Dizdiğiniz dolmaların üzerine, dolmaların üzerini kapatacak şekilde hazırladığımız soslu suyu gezdirip,
Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım, pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar (40dk-60dk arası) pişirip,
5-10 dakika dinlendirden sonra servis edebiliriz, afiyet olsun.
 
Püf Noktaları
 
Daha ekşi sevenler ise nar ekşisinin veya limon suyunun miktarını 1’er yemek kaşığı olarak değiştirebilirler.
Antepte bu dolma bıçak kıymasından yapılmaktadır. Sizin ya da kasabınızın böyle bir mahareti varsa mutlaka bıçak kıymasıyla deneyin.
İç harcını 1 gece önceden hazırlayıp gece boyunca buzdolabında dinlendirirseniz yağını ve baharatların çekerek daha da lezzetli bir hale gelir.
 
Afiyet Olsun

Yorum Yapın

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Taksit Tutarı

Toplam

25.00 TL

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--