Kurutulmuş Patlıcan (50 Adet)
Kurutulmuş Patlıcan (50 Adet)
Fiyat: 30.00 TL
Kategori: Baharatlar ve Kurutulmuş Ürünler
Marka: Turunç Gıda
Ürün Kodu: yssoturunc061
Stok Durumu: 43
Miktar:- +  
Bu ürün hakkında soru sorulmadı.

Soru Sorun

Adınız:
E-posta Adresiniz:


Sorunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

HATAY KURUTULMUŞ PATLICAN 1BAĞ 50 ADET
 
Kuru Patlıcan Dolması (Hatay Usulü Bol Ekşili) Tarifi İçin Malzemeler
 
Kış mevsimi için Hatay’ın mutfağında önemli yer tutan kurutulmuş dolmalık patlıcan; eşit büyüklükte ve kadınların tek tek elleriyle oydukları patlıcanların açık alanlarda oluşturulan doğal bir yöntem olan güneş altında kurutulmasıyla hazırlanır.
 
KURUTULMUŞ PATLICAN DOLMASI
 
Kuru sebzelerle yapılan yemekler bir başka oluyor. Kuru patlıcan dolması da ekşili olunca bir başka oluyor.İşte tarifimiz.
 
Malzemeler
 
- 15-20 tane kuru patlıcan
- 300 gr yağsız kıyma
- 3 çay bardağı pirinç
- 2 orta boy soğan ince rendelenmiş
- 2 domates rendelenmiş
- 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz.
- Kırmızı toz biber
- Karabiber / Tuz
- Bir yemek kaşığı biber salçası ( güney bölgelerimizde yapılan hafif morumsu olanlardan bulabilirseniz harika olur )
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 çay bardağı zeytinyağ
 
Nar Ekşili Sos İçin
 
- 4-5 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı
 
- İlk iş olarak patlıcanlarımızı dizili oldukları ipten çıkarıp 15-20 dakika haşlıyoruz;fazla yumuşak olmaması lazım.
- Pirinçleri iyice yıkadıktan sonra derin bir kaba alıyoruz.
- Sonra tüm malzemeyi çiğden karıştırıyoruz.
- Ve haşladığımız patlıcanların içlerini dolduruyoruz.Çok tepeleme doldurmuyoruz; pirinçlerin pişince irileşeceğini düşünerek...
- Tenceremizin dibine çok az miktarda yağ dökerek ,patlıcanları yerleştiriyoruz.Pişirmek için ( patlıcanların üstüne gelmeyecek şekilde) tenceremize patlıcanların yarısına gelecek kadar su ekliyoruz.
- Pişince tencerenin altını kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Diğer taraftan sosumuzu hazırlıyoruz.
- Tava da yağı hafif kızdırıp ;içine ezdiğimiz sarımsakları atıyoruz. Hafif kokusu çıkınca ; kuru naneyi atıp kavuruyoruz ve üzerine daha önceden sıktığımız bir limonun suyunu ekliyor ve bir taşım kaynatıyoruz.
- Bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş dolmalarımızın üstüne sosumuzu döküyoruz. Ve tencerenin ağzı kapalı olarak 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
- Yanına koyu kıvamlı bir yoğurtla servis yapıyoruz.
 
Afiyet olsun...

Yorum Yapın

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Taksit Tutarı

Toplam

30.00 TL

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--