Testi Peyniri Çömlek Peyniri 500 Gr
Testi Peyniri Çömlek Peyniri 500 Gr
Fiyat: 200.00 TL
Kategori: Peynir & Kahvaltılıklar
Kategori: Peynir
Marka: Turunç Gıda
Ürün Kodu: TRNCG126
Stok Durumu: 582
Miktar:- +  
Bu ürün hakkında soru sorulmadı.

Soru Sorun

Adınız:
E-posta Adresiniz:


Sorunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

Antakya Testi Peyniri ''Çömlek''

Hatay'ın Yöresel Lezzetlerinden Olan Testi  Carra Peyniri, Tamamen El Yapımıdır.

Yöresel Carra Peyniri'nin En Büyük Özelliği Testi İçinde Olgunlaşmasıdır. Özel Testilerde İçine Çörek Otu Ya Da Zahter Katılıp Taoprağın Altına Gömülerek Yapılır.

Hatay Carra Peyniri, Hiçbir Katkı Maddesi İçermez.

Tuzlu Peynir Sevenler İçin İdeal Seçenek.

Tuzunu Almak İçin Tavada Çok Az Yağ İle Kızartabiliriniz,Yanında Domates İle Teşillik Tüketebilirsiniz.

Poğaça,Börek Çok İyi Sonuç Elde Edebilirsiniz.

Testi Peyniri Yıkanmaz, Su İle Temas Peynirin Lezzet Ve Aromasının Kaybolmasına Yol Açar.

Testi Peyniri Derin Dondurucuda Muhafaza Edilmemelidir.

Açıldıktan Sonra Cam Kavanozda Oda Sıcaklığında Bekletilmemelidir.

Hatay"A Özgü Cara Peyniri, Saf İnek Sütü İle Hazırlanmış Taze Tuzsuz Peynir,Taze Çökelek Ve Çörek Otu İle Yapılmaktadır.1kg Taze Tuzsuz Peynire, 1kg Taze Tuzsuz Çökelek Ve Çörek Otu Karıştırılarak Yapılma Evresi Başlar.Taze İnek Sütünden Yapılmış Peynirler İlk Önce Kibrit Kutusu Büyüklüğünden Biraz Daha Büyük Parçalara Kesilerek  Bol Tuzlanır Ve Suyunu Bırakması İçin Bir-İki Gün Bekletilir.

Daha Sonra Peynir Ve Çökeleğe Ayrı Ayrı  Çörek Otu Karıştırılır.Yöremizde 'Carra' Adıyla Bilinen Sırlı Testilerin İçine Önce Biraz Tuz,Sonra Biraz Çörek Otuyla Harmanlanmış Taze Çökelek , El Yordamıyla Yumruk Şeklinde Sıkıca Testi İçerisine Hava Almayacak Şekilde Bastırılır,Arkasından Yine Çörek Otuyla Harmanlanmış Peynirimiz Dizilir Ve Bu Süreç Testimiz Ağzına Dolana Kadar, Hava Almayacak Şekilde Sıkıca Bastırılarak Sırasıyla Yapılır.

Doldurduğumuz Testiler Ters Çevrilerek İçerisinde Ki  Peynir Ve Taze Çökeleğin Suyunun Tamamen Süzülmesi İçin 4-5 Gün Beklemeye Bırakılır. En Sonunda Testilerimizi Toprak Altında Kesinlikle Hava Almayacak Şekilde Gömer 8-10 Ay Bekletilmeye Bırakırız.Testi Peyniri (Carra Peyniri) 8-10 Ay Bekletildikten Sonra Çıkarılıp Afiyetle Tüketimini Gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi